publicat in 25/08/2012 16:58

Cea mai tare piesa pop 2012 vine din Coreea

 

Nu mai e deloc surprinzator pentru nimeni ca piesele k- pop au un stil care cuceresc rapid piata muzicala si mai mult, influenteaza muzica mai departe de zona Asiei. Asta fara sa mentionam succesul enorm si isteria pe care o creeaza in acea parte de lume. Dar nu am fi zis ca cea mai tare piesa pop a anului 2012 vine tocmai din Coreea de Sud si incet si sigur cucereste totul in calea ei.
Daca sunteti la curent cu genul acesta de muzica ati auzit deja de PSY si mai ales de hitul sau Gangnam Style, ceea ce ar putea fi cu usurinta numit the perfect pop song. Are versuri care se retin cu usurinta (chiar si pentru cei care nu stiu o boaba de coreeana, fredonarea refrenului nu e o problema), melodicitate, secvente de dance si drum n bass si mai ales o coregrafie pe cat de hilara, pe atat de usor de realizat si retinut. Nu e de mirare ca a Gangnam Style a devenit viral iar acum se afla in topul 100 al celor mai vizionate clipuri de pe Youtube, pe locul 2! Justin Bieber e mult in urma, la fel si Katy Perry sau Rihanna.
Iar ca lucrurile sa fie complete, PSY a facut si o versiune cu HyunA, fata pe care o vedeti dansand in ultima parte a videoclipului. Solista in grupul 4Minute, e una dintre cantaretele cele mai apreciate de K- pop, HyunA mai adauga la impactul pe care piesa il are deja. Si daca nu v-ati convins deja, urmariti mai jos un moment live cu PSY pe scena.
Titlul piesei Gangnam Style are si o logica, luandu-si titlul de la un cartier fancy al capitalei Seoul si deja a devenit un subiect de stiri, atat Reuters cat si Der Spiegel, CBC sau CNN dandu-i importanta cuvenita. Washington Post l-a declarat deja "the pop culture moment". Mai poate Madonna sa spuna ceva?
 
Noi am mai vorbit despre K- pop cand v-am povestit despre Big Bang si a lor Fantastic Baby, un alt grup care a ajuns pana in Billboard 200 cu albumul lor Alive.
 
Ce ziceti de piesa lui PSY si succesul sau? Mai vreti sa scriem despre genul acesta de muzica?

 

Copyright © 2012 Radio MPlus

Termeni si conditii

Web design WebMagnat